Laatste nieuws
  1. Nieuwsbrief TC juli 2018
  2. Aanmelden 3 x 3 competitie
  3. Definitieve teamindeling seizoen 2018-2019
  4. Hoop heads: Hein Gerd Triemstra
  5. Artikel ‘VBL-team van Siderius staat in de steigers’

Organisatie

H. S. V. Basketball

HSVB staat voor Harener Sport Vereniging Basketball. De vereniging telt ruim 150 leden, waarvan 70 % jonger dan 18 jaar is. Er zijn drie soorten teams: de rolstoelbasketballers (1 team), de recreanten (2 teams) en de competitiespelende teams (8 teams).

Onze Missie

HSVB omhelst de toekomst

HSVB wil zo breed mogelijk en op een zo hoog mogelijk niveau de basketbalsport beoefenen, waarbij de continuïteit zowel op sportief als bestuurlijk niveau voor een lange termijn wordt gewaarborgd. Sportief, sociaal, familiaal, respect en samenwerking zijn de kernbegrippen die centraal staan. Aan de hand van deze kernbegrippen moet HSVB een sportief anker in de regio worden dat als voorbeeldfunctie voor deze regio kan dienen. HSVB wil een gecoördineerde doorstroming creëren vanuit de jeugd, tot en met de senioren voor alle niveaus.

De Kernwaarden

Sportief

Wij willen een club zijn waarin alle spelers op hun eigen niveau aan bod kunnen komen en waarin iedereen de kans krijgt om zijn/haar basketbaltalent te ontplooien op zijn of haar niveau. Dit houdt in dat we bij de jeugd de prioriteit duidelijk leggen bij de beste opleiding, minder bij de resultaten.

Sociaal

We streven een maximaal opleidingsrendement na, maar verliezen tegelijkertijd het aspect ‘ontspanning’ niet uit het oog. Teamgeest en onbaatzuchtigheid staan voorop.

Familiaal

Wij willen een familiale club zijn waar vriendschap en gezelligheid belangrijk zijn. We streven een band na tussen spelers, trainers, ouders en vereniging, die het louter sportieve overschrijdt en waar iedereen bereid is een handje te helpen.

Respect en samenwerking

In onze onderlinge relaties zijn respect en samenwerking sleutelwoorden. Respect van de leden en trainers voor het bestuur en omgekeerd. Respect van de spelers voor hun trainers en omgekeerd. Respect van ouders voor bestuur, trainers, spelers en omgekeerd. Respect voor de scheidsrechters.

De Teams

Wheelers

HSVB heeft een rolstoelteam van senioren. Het team speelt in de Oberliga West van de Duitse competitie.

Recreantenteams

Geen competitie spelen, maar gewoon elke donderdag een lekker partijtje basketbal. Ook dat kan bij HSVB. We hebben drie recreantenteams voor senioren. Een vrouwengroep, MU22 en een herengroep. Voor beide groepen geldt dat je enige ervaring moet hebben. De gemengde groep zit momenteel vol en er is zelfs een wachtlijst. De herengroep kan wel wat aanvulling gebruiken. Informatie is te verkrijgen bij Hans Heikens.

Peanutbasketbal

Speciale aandacht krijgen de jongste leden, jongens en meisjes van 7-11 jaar, met hun eigen Peanutcompetitie (teams van 3 spelers, lage basket). Hoewel het spelen van wedstrijdjes er natuurlijk ook bij hoort, ligt in de training de nadruk op al spelenderwijs de goede technieken op het gebied van bewegen en omgaan met de bal onder de knie krijgen. Deze groep traint gemengd, meisjes en jongens samen.

Mini’s

Onze meer ervaren kinderen, mini’s (de MU12 en VU12 teams), zijn ook jonger dan 12 jaar, maar spelen in de ‘echte’ competitie.

Overige (jeugd)teams

Er zijn drie meidenteams (VU16, VU20-1 en Vrouwen U20-2) en zes jongensteams in de leeftijdscategorie 12 tot 20 jaar (MU14-1, MU14-2, MU16-1, MU16-2, MU18 en MU20). Het Vrouwen U20-1 team speelt in de landelijke eredivisie.

Bekijk het overzicht van de teams. De thuisbasis van HSVB is het Sportcentrum De Scharlakenhof voor de trainingen en de thuiswedstrijden.

SponsorKliks, gratis sponsoren!