Laatste nieuws
 1. Nieuwsbrief TC juli 2018
 2. Aanmelden 3 x 3 competitie
 3. Definitieve teamindeling seizoen 2018-2019
 4. Hoop heads: Hein Gerd Triemstra
 5. Artikel ‘VBL-team van Siderius staat in de steigers’

SVTN

Welkom op de tijdelijke site van Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord!

Medio juli 2018 gaat onze eigen website live. Tot dat moment vindt u hieronder algemene informatie over SVTN, partnerschap en sponsoring. Actualiteiten en evenementen worden gedeeld op Facebook.

Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland (SVTN)


Noord-Nederland krijgt een topbasketbalteam voor vrouwen
De Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland (SVTN) gaat een nieuw topbasketbalteam voor vrouwen oprichten. Dit team draait vanaf seizoen 2018-2019 mee in de dameseredivisie van de Nederlandse Basketbalbond (de VBL). Het team wordt gevormd uit speelsters uit de VU20 van HSVB, aangevuld met de beste meisjes uit het Noorden en de rest van Nederland.

Er is momenteel geen enkele club in de noordelijke provincies vertegenwoordigd op het hoogste niveau voor dames. Terwijl de noordelijke meiden groter en sportiever zijn dan het Nederlands gemiddelde en Groningen een echte basketbalstad is. SVTN en basketbalvereniging HSVB nemen samen het voortouw om het meisjes- en vrouwenbasketbal te voorzien van een gezonde brede basis en een hoge top.

Duurzame ontwikkeling
SVTN wil een voorbeeld en platform zijn voor ambitieuze en sportieve meisjes en vrouwen en de sociaal-maatschappelijke en economische positie van vrouwen in de noordelijke samenleving versterken. Ook willen we meer kinderen laten sporten wat goed is voor onze samenleving. Bijvoorbeeld door het organiseren van clinics in het regionale basis- en voortgezet onderwijs.

Maatschappelijke steun
SVTN gaat voor succes op lange termijn met een structurele aanpak met een duurzaam resultaat. Hiervoor willen we een brede basis leggen door topvrouwen en mannen uit het bedrijfsleven aan ons te binden. Waardoor naast een (kleine) financiële bijdrage ook aandacht is voor de carrière na de topsportjaren. Dit willen we bereiken door samen te werken met RUG, Hanzehogeschool en Johan Cruijff College. Het bedrijfsleven vragen we onze dames te helpen hun maatschappelijke carrière op te bouwen, met stageplaatsen, werk en coaching.
Naast voldoende financiële armslag hebben we uiteraard genoeg mensen nodig om te kunnen draaien. Wij zoeken naar partners die onze stappen willen begeleiden en ondersteunen. Met geld, kennis en expertise, ruimte, ideeën en meer. Dus wilt u meehelpen, dan kunt u ons ondersteunen door uw vakkennis op het gebied van bijvoorbeeld marketing aan te bieden. Of uw netwerk vertellen van dit geweldige initiatief.

Sponsoring
Het is voor u interessant om SVTN te sponsoren, omdat:

 • uw bedrijf laat zien dat het betrokken is bij het bevorderen van sport, een onderwerp dat maatschappelijk van belang is;
 • uw bedrijf meewerkt aan het verbeteren van de maatschappelijke en economische positie van vrouwen en jeugd;
 • wij u een maatschappelijk en commercieel netwerk bieden;
 • uw naamsbekendheid wordt vergroot omdat uw bedrijfsnaam en logo worden vermeld op onze nieuwe site en op uitingen van onze noordelijke en nationale activiteiten;
 • SVTN trainers en coaches heeft die gestructureerd werken aan verhoging van de prestaties en het plezier van vrouwen topbasketbal;
 • SVTN de mogelijkheid biedt als bedrijf om o.a. toernooien en clinics voor u te organiseren;
 • SVTN de mogelijkheid biedt om teams in schakelen voor promotie doeleinden.

Als uw bedrijf SVTN sponsort, verbindt uw bedrijf zich aan een nieuwe en zeer gemotiveerde basketbalstichting. U bent natuurlijk van harte welkom bij de wedstrijden en u wordt uitgenodigd voor evenementen van SVTN.

Wilt u meer informatie over de partner/sponsor mogelijkheden of wilt u extra informatie neem dan contact op via:

 • Mail stichtingsvtn@gmail.com
 • Mobiel:
  o R. van Slochteren, tel. (06) 53 97 18 35
  o C. Dijkhuis, tel. (06) 30 31 82 98

Check vooral onze Facebook pagina voor regelmatige updates over het team.

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!