Beste spelers en ouders/verzorgers,

Met deze nieuwsflits informeren wij jullie over een door de NBB aangekondigde nieuwe vorm van basketballen, 3×3. Daarnaast is dit een oproep om, als je dit leuk vindt, je hiervoor aan te melden.

In seizoen 2018-2019 wordt door de NBB een regionale 3×3 competitie opgezet
Het biedt jullie als speler bij HSVB de mogelijkheid om náást de reguliere 5×5 competitie óók te spelen in een 3×3 competitie (zónder extra contributie/kosten). HSVB ondersteunt dit initiatief van harte. Het is een leuke en leerzame aanvulling op de 5×5 competitie. 3×3 Basketbal is niet voor niets enorm populair aan het worden. In 2020 wordt het ook op de Olympische Spelen gespeeld! Het is supersnel basketbal op een half veld, op één basket en het is erg leerzaam. Een coach is niet nodig, je bepaalt zelf met je team hoe je speelt en wanneer je wisselt. Op de website kun je meer informatie vinden.

Voor de 3×3-competitie dien je je apart bij ons aan te melden
De 3×3-competitie wordt in toernooivorm gespeeld, in principe op 6 zaterdagen waarop geen 5×5-wedstrijden gepland zijn. Maar, het kan een enkele keer voorkomen dat een toernooi op bijvoorbeeld vrijdagavond wordt gespeeld. Zaterdagen in de vakanties zijn uitgesloten. De data en de locaties voor de toernooien worden in september door de NBB bekend gemaakt. Omdat het een echte 3×3-competitie is, betekent dit dat een ingeschreven team aan alle 6 toernooien mee moet doen, net zoals bij de 5×5-competitie. De 3×3-competitie is bedoeld voor spelers die regionaal spelen in de leeftijdscategorieën VU14 tot en met VU18 en MU14 tot en met MU18. Maar, als je MU18+ of VU18+ bent en het lijkt je leuk, laat dat ons dan even weten. De organisatie gaat dan proberen om ook voor de oudere leeftijdscategorieën een 3×3-competitie te starten.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de 3×3-competitie
Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze 3×3-competitie, geef je dan uiterlijk vrijdag 13 juli op door een mail te sturen naar HSVB3x3@gmail.com. Wil je in de mail je 5×5 team van seizoen 2018-2019 vermelden? De trainers en de technische commissie vormen daarna op basis van de aanmeldingen de teams waarmee HSVB zich zal inschrijven in de 3×3-competitie.

Hartelijke groet,
De 3×3-coördinatoren
Ria Kobus en Fenna Noltes

Niet aangemelde leden:

Dit zijn de teamindelingen zoals die nu bekend zijn op basis van onze ledenadministratie. Je zult je z.s.m. moeten aanmelden dmv het formulier op onze site in te vullen en deze door te sturen aan de ledenadministratie. Zonder aanmelding kunnen wij jullie niet benoemen en plaatsten in het team als afgesproken met overige spelers, speelsters en of coaches.

Oproep aan vrijwillige ouder(s):

Misschien moeten we de teams die (officieel) nog geen trainer hebben vragen of 1 vd ouders voorlopig de coördinatie op zich wil nemen vwb een appgroep organiseren met iom de TC-HSVB zodat we de lijnen kort kunnen houden, ook m.b.t. 3×3 aanmeldingen etc.).

In elk geval tot er een trainer is voor de groep.