NIEUWSBRIEF TECHNISCHE ZAKEN

Haren, juli 2018
Beste jeugd- en seniorenleden, recreanten, ouders/verzorger, trainers/coaches, sportvrienden en partners van HSVB,
Het seizoen 2018-2019 staat alweer voor de deur. Wij vragen jullie aandacht voor het volgende.

Trainingsrooster
Bijgaand het trainingsrooster (onder voorbehoud) voor het nieuwe seizoen. Er is uiteraard met veel zorg door ons naar gekeken en wij hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de aangegeven voorkeurstijden, -dagen en overige wensen in relatie tot de beschikbare tijden die wij van de gemeente toegewezen hebben gekregen. Nieuw is de sportzaal van het Harens Lyceum (HL, voorheen Zernike College) aan de Kerklaan. Deze zaal heeft voor- en nadelen. De belijning is bijvoorbeeld niet optimaal (zoals in zoveel andere zalen in Haren en omstreken) maar er zijn wel 8 baskets aanwezig. Het is de enige geschikte zaal die wij in Haren er nog bij konden reserveren, de rest zit vol.
Naast het trainingsrooster ontvang je ook alvast een lijst met (speciale) data waarop er niet getraind kan worden. Het rooster, de lijst en deze nieuwsbrief staan binnenkort ook op de website.

Ballen en sleutel HL
Eind augustus wordt een afspraak gemaakt met de betrokken trainers en de coördinator van het HL over sleutels, ballen, etc.

Trainers
Wij hebben een tekort aan trainers voor het nieuwe seizoen. Daarom vragen wij jullie om samen met ons na te denken of je zelf, of dat je binnen je eigen netwerk, oudergroep, familie of vrienden-kring de vraag uit wilt zetten of er iemand is die één van de volgende teams training zou willen/ kunnen geven: MU14, en MU16-2. We willen als club graag investeren in deze groepen van jongens en meisjes en daarom ook in goede trainers/coaches. Wij vergoeden bijvoorbeeld (onder bepaalde voorwaarden) de trainersopleiding. Is het een te grote belasting dan is een combinatie van twee trainer/coaches op één team natuurlijk ook mogelijk.

Zaalcommissaris (vrijwilligers op wedstrijddagen)
Tijdens de wedstrijden moet het één en ander geregeld worden in de zaal. Hierbij kun je denken aan:
- (een keer invallen als) jurytafel,
-  het helpen met de zaal speelklaar maken
-  toezicht houden in de zaal
-  helpen opruimen van de zaal en kleedruimtes na wedstrijden
Hiervoor doen wij vanaf komend seizoen ook een beroep op ouders. Als iedereen een keer een dagdeel of een kwart deel van een thuisspeeldag van zijn/haar kind meedraait in de zaal, dan hoeven een aantal andere vrijwilligers hier niet meer de hele dagen voor aanwezig te zijn en kunnen zij zich focussen op andere taken.
Heb je vragen over hoe en wat betreffende tafelen of het reilen en zeilen in de zaal, neem dan even contact op met één van de trainers of de TC. Als er veel vragen zijn kunnen we bijvoorbeeld een voorlichtingsavond organiseren.

Scheidsrechters
Alle spelers vanaf 13 jaar kunnen al bezig gaan met hun scheidsrechtersdiploma door middel van het halen van een spelregelbewijs. Komend seizoen worden er weer een aantal spelers van HSVB (vanaf 16 jaar verplicht) aangemeld en gestimuleerd om hun diploma te halen. Ben je nog geen 16 jaar maar wil je alvast voorbereiden (het is niet alleen erg leuk maar ook heel erg leerzaam) neem dan even contact op met Natasja, zij kan ervoor zorgen dat je aan de slag kunt met Basketball Masterz.
Contactgegevens: https://www.hsvb.nl/app/uploads/2018/04/Informatieboekje-2017-2018.pdf

Het goede gesprek
Wij vinden het belangrijk dat onze leden veilig en vooral met een veilig gevoel bij onze vereniging kunnen sporten. Wij doen er alles aan om dingen bespreekbaar te maken. Naast ‘het goede gesprek’ vragen wij voor alle vrijwilligers bij HSVB een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan bij het ministerie van Justitie. En op onze website zijn een aantal pagina’s toegevoegd, over gedrags- en omgangsregels en onze waarden. Verder wijzen wij onze leden graag nog op onze vertrouwenspersoon Marianne Meiners.

Vacature
Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter. Graag contact opnemen met Margo. Zie meer informatie op onze website.
Tot slot
Als TC willen wij niets liever dan tevreden leden die lekker kunnen sporten bij onze club, daar doen wij het voor. Als er dingen zijn waar je het graag eens met ons over wilt hebben, ben je ergens ontevreden over of anders, heb je een goed idee, wij staan er altijd open voor, klop gewoon even bij ons aan!
Wij wensen jullie een fijne vakantie!
Namens de TC en W&S commissie, Giovannie, Natasja en Margo
Contactgegevens: https://www.hsvb.nl/app/uploads/2018/04/Informatieboekje-2017-2018.pdf

 

Hieronder de link naar de nieuwsbrief van de Technische Commissie.

Nieuwsbrief TC juli 2018