Noord-Nederland krijgt een topbasketbalteam voor vrouwen en daarvoor doen wij een beroep op u.

‘Kent u ze? Jonge, zeer talentvolle sporters waarvan iedereen denkt: die komen er wel! Wij zeker. Maar of ze het gaan maken is nu maar zeer de vraag. Er zijn namelijk geen doorstroommogelijkheden voor de jonge basketbalsters hier in het Noorden.’

Er is nu geen enkele club in de noordelijke provincies vertegenwoordigd op het hoogste niveau voor dames in Nederland. Terwijl de noordelijke meiden groter en sportiever zijn dan het Nederlands gemiddelde en Groningen een echte basketbalstad is.

Dameseredivisie
De Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland (SVTN) gaat een nieuw topbasketbalteam voor vrouwen oprichten. Dit team moet vanaf seizoen 2018-2019 meedraaien in de dameseredivisie van de Nederlandse Basketbalbond. Het team wordt gevormd uit talenten van HSVB in Haren, aangevuld met de beste meiden uit het Noorden en de rest van Nederland. SVTN en basketbalvereniging HSVB nemen hiermee samen het voortouw om het meisjes- en vrouwenbasketbal te voorzien van een gezonde brede basis en een hoge top.

Duurzame ontwikkeling
SVTN wil een voorbeeld en platform zijn voor ambitieuze en sportieve meisjes en vrouwen. Hiernaast wil zij de sociaal-maatschappelijke en economische positie van vrouwen in de noordelijke samenleving versterken. Ook willen we meer kinderen laten sporten, bijvoorbeeld door het organiseren van clinics.

SVTN gaat echt voor succes op lange termijn met een structurele aanpak en een duurzaam resultaat. We leggen een brede basis door onderwijsinstellingen zoals de Hanzehogeschool, het Johan Cruijff College en maatschappelijke organisaties aan ons te binden. Er komt ook ruim voldoende aandacht voor een carrière na de topsportjaren.

Maatschappelijke steun
Graag willen we het noordelijk bedrijfsleven, topvrouwen en -mannen, vragen onze dames te helpen hun maatschappelijke carrière op te bouwen door stageplaatsen, werk en coaching te organiseren.

Naast voldoende financiële armslag hebben we uiteraard mensen nodig om te kunnen draaien. Wij zoeken enthousiaste leden voor de Raad van Toezicht en zijn op zoek naar partners die onze stappen willen begeleiden en ondersteunen. Met (vak)kennis, geld en expertise, ruimte, ideeën en meer.

Doet u mee?
Graag nodig ik u uit om u bij ons aan te sluiten. Dat hoeft niet meteen definitief. Om te beginnen bent u van harte welkom bij één van de twee Top Table Talks over ons initiatief die we organiseren op donderdag 8 en ​dinsdag 13 februari van 20.00 uur tot ca. 21.30 uur. De locatie is sporthal/zwembad Scharlakenhof in Haren. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Meld u aan voor één van de avonden door een e-mail te sturen naar stichtingsvtn@gmail.com of door te reageren op ons Facebook bericht (www.facebook.com/vrouwentopbasketbal/).

Met sportieve groet!

Bestuur SVTN:

Debby Huiser
Joyce Siderius Bolman
Marcel Müller
Cees Dijkhuis
Jorien Bakker
Rijkwert van Slochteren
Gaaike Euwema (adviseur)