Nadat het uitgevallen scorebord uiteindelijk was gefixt, begon de wedstrijd uit in Tubbergen iets vertraagd. De eerste minuten werd duidelijk dat de tegenstander voornamelijk uit was op het gevecht in de bucket. Uitboxen was het devies maar dat werd ook bemoeilijkt door het vaak tolereren van over the back fouls. Een lage score (10-8) was het eindresultaat van het eerste kwart.

Het tweede kwart kwamen we beter door in de aanval en werden 1-1 acties goed benut. Het rebound geweld zowel aanvallend als verdedigend werd beter opgepakt en zo sloten we dit kwart winnend af (8-11) en gingen we met een 18-19 voorsprong de rust in.

Het derde kwart bleven we scorend achter, daar waar de tegenstander het tempo wat verhoogde en aanvallende rebounds goed benutte. Dit resulteerde in een 31-28 achterstand. 
Op dat moment lagen er zeker nog kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Een periode met enkele turnovers en moeizame aanvallen van onze kant en het goede spel van center Noëlle
Droste bij de tegenpartij, brachten uiteindelijk de eindstand 55-46 op het scorebord. Achteraf bleek op het digitale sheet 56-45 te staan…

Voor een groot aantal meiden was dit pas de tweede wedstrijd op eredivisie niveau en is het wennen, maar elke week knokken we weer voor een stap verder met elkaar. 

Volgende week ontvangen we de Royal Eagles op zondag in sporthal Scharlakenhof in Haren om 14.00. 

Scores: Demi Mulder 13, Ires van der Wal 10, Kim Keijzer 7, Judith Peters 4, Carmen Dijkhuis 3, Lola Keijzer/Shanna Tuinstra/Suzanne van der Roest en Dorien Koopmans 2.