Limfjords Cup

Limfjords Cup - Lemvig Denemarken

We willen in seizoen 2023-2024 graag weer met HSVB naar de Limfjords Cup, lees hier meer info en meld je z.s.m. aan!

Wanneer: 27-30 december 2023
Waar: Lemvig, Denemarken
Leeftijd: U12 t/m U20

Meer informatie: website Limfjords-Cup

Aanmelden: via dit formulier
Deadline: 15 oktober 2023


Beste spelers van HSVB en ouders,
Dit jaar wordt het grote basketbaltoernooi in Lemvig weer georganiseerd. Vorig jaar zijn we met 4teams die kant op gegaan en is 1 team zelfs kampioen geworden. Ook dit jaar willen we als HSVBweer deelnemen en we hopen met een groot aantal teams die kant op te gaan.Dit begint met inschrijvingen: als wij weten wie er mee willen, kunnen we teams inschrijven enbegeleiding regelen. Dus graag z.s.m. reactie als je al weet dat je mee wilt, dat maakt het voor onsalleen maar makkelijker!
Waarom meedoen?Meedoen aan een meerdaags toernooi met je team is vooral heel leuk en gezellig. Maar voor wie ditnog niet genoeg is, het is ook nog eens leerzaam en goed voor de teamspirit. Dus de rest van hetseizoen in Nederland heb je er ook nog wat aan.
Waar en wanneer is het toernooi?Het toernooi om de Limfjords-cup wordt gespeeld in en om Lemvig in Denemarken in verschillendesporthallen.We vertrekken woensdag 27 december ’s ochtends vroeg en komen zaterdag 30 december ’s avondslaat weer thuis. De indeling voor de wedstrijden is nog niet bekend. Het toernooi begint metpoulewedstrijden. Aan de hand van de resultaten in de poulewedstrijden wordt de knock-out faseingedeeld.
Voor wie?Het toernooi biedt heel veel verschillende leeftijdscategorieën aan, deelname is mogelijk vanaf minimix U11 (geboren in 2013 of later). De oudste categorie is mannen en vrouwen U20. In dezecategorie mag je als team alleen deelnemen als er ook jongere teams zijn ingeschreven van dezelfdevereniging. Qua niveau zijn er geen eisen, maar bedenk wel dat de teams die daar naartoe gaan vaakal wel wat kunnen. Voor kinderen die echt net zijn begonnen in U12 is het misschien nog een jaartjete vroeg. Maar hierover kan de coach meer vertellen!
VervoerWe hopen op dusdanig veel animo dat we met een touringcar naar Lemvig kunnen reizen. Dit is almogelijk vanaf deelname met 4 teams. Mochten er minder teams enthousiast zijn, zullen we zoekennaar een andere oplossing (9-persoons busjes of personenauto’s).
Tijdens het toernooi is het vervoer tussen de sporthallen geregeld middels pendelbussen. Dedeelnemers aan het toernooi kunnen hier gebruik van maken.
OvernachtenDe spelers en coaches/begeleiding overnachten in scholen. Voor elk team, of soms 2 teams van éénvereniging, is een lokaal beschikbaar. De stoelen en tafels gaan aan de kant en de slaapmatjes en-zakken kunnen worden uitgerold. Douchen kan in de sporthallen.Eten en drinkenElke deelnemer aan het toernooi koopt een ‘Cup-pass’. Deze kaart geeft recht op ontbijt, lunch enavondeten dat geserveerd wordt op de hoofdlocatie van het toernooi.
BegeleidingDe coach (of eventueel een andere coach dan die van je eigen team) gaat natuurlijk mee naar hettoernooi om de spelers tijdens de wedstrijden te coachen. Ook zal de coach samen met het team inhet lokaal overnachten.
In overleg met de ouders zal de coach van een team bepalen of er naast de coach nog meerbegeleiding gewenst is. Deze aanvullende begeleiding zal bestaan uit ouders/verzorgers vanspelers/speelsters uit het team. Zeker bij de jongere teams is extra begeleiding gewenst.Minimaal aantal spelers per team om mee te kunnen doen aan het toernooiDe coach beslist wat het minimale aantal spelers/speelsters voor zijn/haar team is om mee tekunnen doen aan het toernooi. We kunnen eventueel ook teams vormen met spelers uitverschillende teams en vorig jaar was er ook een combinatie team mee van spelers van HSVB enCeleritas-Donar.
KostenDe kosten voor deelname aan het toernooi zullen rond de € 275,- bedragen. In deze kosten zijninbegrepen: de deelname aan het toernooi, de cup-pass (dus alle maaltijden), de busreis enkosten voor coaches (zij hoeven niet te betalen voor hun cup pass en vervoer). De definitievekosten weten we pas nadat we bij de busverhuur door kunnen geven met welk formaat bus wegaan reizen en dat is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
SupportersHet is natuurlijk leuk als er supporters zijn bij de wedstrijden. Daarom willen we met zo veel mogelijkteams van HSVB naar het toernooi gaan. De teams kunnen elkaar dan aanmoedigen. Maar het isnatuurlijk ook leuk wanneer er meer publiek is. Voor diegenen die het leuk vinden om mee te reizennaar het toernooi zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten. Op de website van het toernooi(http://www.limfjords-cup.dk/tournament/housing) staan een aantal mogelijkheden genoemd. Hethuren van een vakantiewoning in de buurt is ook een goed alternatief. Het regelen van overnachtingen vervoer naar Lemvig door ouders/supporters gebeurt buiten HSVB om.
AanmeldenIn verband met het aanmelden van de teams voor het toernooi en het reserveren vanvervoersmiddelen naar Denemarken, is het noodzakelijk dat de spelers/speelsters die mee willengaan, zich aanmelden vóór 15 oktober 2023.
Wanneer een speler zich opgeeft voor het toernooi, is deze opgave bindend. Dit in verband met dekosten die gemaakt moeten worden voor het huren van vervoer en de opgave voor het toernooi.
VragenMochten er nog vragen zijn over dit toernooi, stel ze dan aan je coach of aan de coördinator vandeze reis (Janna Goren; penningsmeester@hsvb.nl). Nadere informatie over bijvoorbeeld watmeegenomen moet worden, adressen etc. volgt na aanmelding.
Hartelijke groet, ook namens de coaches en het bestuur van HSVB,Janna Goren